Hem / Handboll NU

Handboll NU


Svenska Handbollförbundet har planerat in en handbollsvecka den 3-12 september som kommer heta handboll NU. För vårt distrikt kommer all information finnas på den här sidan, men vill man veta mer och vad som händer i hela Sverige så hittar man det på www.handbollnu.se >>
 
Tanken är då att hela handbolls-Sverige på ett roligt sätt ska skapa aktiviteter och aktiveringar av olika slag för att kick-starta handbollssäsongen efter Coronapandemin, men också för att marknadsföra vår sport på ett bra sätt. Det kommer att vara en utvald ”Handbollens dag” där förhoppningen är att alla ni föreningar i distriktet vill ha olika typer av aktiviteter, för att synliggöra handbollen.

Denna dag är bestämd till lördagen den 11 september. Vi uppmanar er till att boka era hallar så ni kan genomföra något denna dag. Nu har vi verkligen möjligheten att visa upp vår härliga sport på gator, torg, parker, hallar, digitalt, sociala medier etc.

Vi ska också gemensamt i hela Sverige försöka sätta ett rekord. Just nu är förslaget att göra så många passningar som möjligt på en minut lördagen den 11 september, mellan kl. 12.00-12.01.
_____________________________________________________________________

PASSNINGSREKORDET UNDER HANDBOLLENS DAG 

Lördagen den 11/9 klockan 12.00 inleds den minut när svensk handboll ska försöka kasta ett valfritt föremål mellan sig ett rekordhögt antal gånger. Det givna förslaget är att kasta en boll, men varför inte en visselpipa, en klisterburk eller en maskot? Endast den egna fantasin sätter gränserna! När minuten är avslutad kommer ni att få skicka in ert resultat till vårt räkneformulär.

Om ni vill vara med och tävla om fina priser för störst kreativitet kommer ni dessutom att bli ombedda att dela med er av ett filmklipp som visar upp ert bidrag. Fullständiga tävlingsregler kommer publiceras inom kort. Läs mer om rekordförsöket här!

Dela gärna ert bidrag i sociala medier under #HandbollNu och #handbollpassaralla, oavsett om ni vill vara med och tävla eller inte, så att resten av handbollssverige får ta del av det ni gör.
____________________________________________________________________

DELA MED ER AV VAD NI GÖR UNDER HANDBOLL NU VECKAN TILL OSS PÅ SDF OCH SHF

Vi uppmuntrar föreningarna att skicka in texter, reportage, bilder och videos till oss så att vi kan dela just era aktiviteter och evenemang på våra plattformar (Svenska Handbollförbundets och distriktförbundens) samt skapa marknadsmaterial för framtiden. Mejla eller sprenda ditt material till oss på This is a mailto link.
____________________________________________________________________

Vi kommer att samla alla idéer som ni föreningar och vi som förbund kommer på att man kan genomföra. Sidan fylls på löpande. Detta kommer till slut mynna ut i en gemensam kalender för vårt distrikt med allt som händer, men också för övriga distrikt att ta del av och medverka i de aktiviteter man vill. 

FÖRENINGSAKTIVITETER I HANDBOLL NORR (uppdateras löpande)

7/9 Kiruna HK, Startar med utmaning mer info här -->

11/9 Kiruna HK, Kom och prova på handboll, tipspromenad, rekordförsöket
mer info här-->

11/9 Bodens BK HF, Ungdomsaktiviteter på kvarnängen - Beach om vädret tillåter och planering att ha en träningsmatch inomhus

11/9 Lillpite IF, Häng med på en handbollens dag med bollekar, passningsrekord m.m. 
mer info här -->

11/9 Öjeby IF, En handbollens dag med bollek, speedshooting, straffläggninar m.m.
mer info här -->

11/9 Gimonäs Umeå IF, genomför utomhusaktiviteter på handbollens dag med strafftävlingar, spela handboll, passningsrekordet m.m. 
mer info här -->

11/9 Brännan HF, Under handbollens dag att erbjuda miniplansturnering, passningsrekord m.m. mer info här -->

11/9 HAH20, Streethandboll/Handtheball under lunch

11/9 Brännan HF och Härnösands HK spelar träningsmatcher med seniorlagen på eftermiddagen

Under  HandbollNU veckan kommer (HAH20) att besöka grundskolorna i Härnösand under eftermiddagarna för att introducera streethandboll i fritidsverksamheten

11/9 Sollefteå HK, Kommer under handbollens dag erbjuda Medlemshandboll, passningsrekordet, uppvisningsmatch m.m. 
mer info här -->

11/9 Sundsvall HK, En handbollens dag mellan kl. 10.00-13.00 där de erbjuder ungdomarna samma program varje timme från föreningen och inbjudna ungdomar från 2015 och äldre.

12/9 Norrfjärdens IF, Öppet hus med prova på handboll, testa skjuta straffar m.m.
mer info här -->


DIGITALA UTBILDNINGAR/WEBBINAR UNDER VECKAN (uppdateras löpande)

Onsdag 8/9
Information om Parahandboll där Peter och Frida från Svenska Handbollsförbundet kommer att informera om Parahandbollen. 
Anmäl er här -->

Torsdag 9/9
Introduktionsutbildning för föreningsledare (innehåller två träffar) Arrangör: RF-SISU Norrbotten
Anmälningslänk och Information (idrottonline.se)

Handbollfitness
Målgrupp: Personer från olika områden i föreningen är varmt välkomna då konceptet vänder sig till alla: det kan tex. vara föräldrar, ledare, spelare, styrelse- eller kommittémedlemmar eller till och med en extern part från tex. kommun eller en sponsor som ni vill ska höra om konceptet.
Anmäl er här -->

Lördag 11/9 Handbollens dag

Lördag 11/9 
Newcomer -Utbildning för unga ledare eller blivande ledare.Rekommenderad ålder 12-18 år. Arrangör: RF-SISU Norrbotten
Anmälningslänk och Information (idrottonline.se)